Az ukránok vették tavaly a legtöbb ingatlant Lengyelországban a külföldiek között

2024. április 26., 14:42

Lengyelországban tavaly a külföldi ingatlanvásárlók között Ukrajna állampolgárai szerezték meg az első helyet – jelentette a korrespondent.net az ukrayina.pl nyomán április 24-én, szerdán.

Az elmúlt évben a külföldiek több mint 14 000 lakást vásároltak Lengyelországban. Ezeknek a felét ukránok vették meg. Összességében tavaly 7700 ingatlan tulajdonosa lett ukrán állampolgár, ami 10%-kal több, mint 2022-ben. A megvásárolt ingatlanok közül 7,1 ezer lakás, a többi garázs és üzlethelyiség.

Az ukránok többnyire kisebb lakásokat vásároltak, mint más külföldiek. Az ukrán állampolgárok által megvett lakások átlagos mérete (legfeljebb 54 négyzetméter) kisebb, mint az összes külföldi által vásárolt lakás átlagos mérete (58 négyzetméter).

A külföldiek a legtöbb lakást Varsóban (2,9 ezer), valamint a nagyvárosokban vették: Krakkóban, Łódźban, Poznanban, Gdańskban és Szczecinben.

Korábban jelentették, hogy Lengyelországban nő a nem mezőgazdasági vállalkozói tevékenységet folytató külföldiek száma. Közel felük ukrán állampolgárságú.

(korrespondent.net/Kárpátalja)