Ismét igényelhető egyedi rendszám a Belügyminisztériumban

2024. május 24., 10:34 , 1211. szám

A Belügyminisztérium szervizközpontjaiban ismét lehet szolgáltatásként egyedi rendszámokat igényelni gépkocsikhoz és egyéb járművekhez – jelentette a dengi.ua a belügyi tárca sajtószolgálata nyomán május 14-én.

Tájékoztatásuk szerint az egyéni rendszám megrendelhető online a gépjárművezetői fiókban («Кабінет водія»), valamint személyesen a Belügyminisztérium bármelyik szervizközpontjában.

A rendszámok elkészítésére legfeljebb 40 nap áll rendelkezésre, a díjszabás pedig a következő:

– személygépkocsi-rendszám – 204 hrivnya;

– motorkerékpár-rendszám – 92,4 hr;

– három szimbólumért (minimális rendelés) – 300 hr;

– minden következő szimbólumért (legfeljebb nyolc karakter) – 90 hr;

– grafikai elemért – 500 hr.

Az egyedi rendszám kétféleképpen vehető át: a Nova Posta kirendeltségére történő kiszállítással vagy személyesen a Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központjában, Kijevben.

A Belügyminisztérium emlékeztet, hogy az egyedi rendszámtábla a jármű állami rendszámának a tulajdonos egyedi megrendelésére készült melléklete. A felirat egyedi, nem ismételhető. A személygépkocsik rendszámtáblája három–nyolc karaktert tartalmazhat: három–nyolc betűt vagy három–hét betűt és számot. A motorkerékpárok rendszámtábláján ugyanakkor 3–6 karakter, vagy 2–5 betű és szám lehet. Az egyedi rendszámnak legalább két betűt kell tartalmaznia.

(hk/dengi.ua)