Ukrajna befejezte a szlovák határ-ellenőrzőpont korszerűsítését

2024. június 13., 10:34 , 1214. szám

Ukrajna a USAID-vel közösen befejezte a szlovák határon az Ungvár–Felsőnémeti ellenőrzőpont gyors korszerűsítését – közölte a Jevropejszka Pravda Musztafa Najjemre, Ukrajna Újjáépítési és Infrastruktúra-fejlesztési Állami Ügynökségének vezetőjére hivatkozva június 6-án.

Najjem tájékoztatása szerint a korszerűsítés során teljesen felszerelt, irodai és mellékhelyiségekként szolgáló moduláris épületeket telepítettek, valamint forgalomirányítási eszközöket, útjelző táblákat és sorompókerítéseket helyeztek ki. Ezenkívül mérleget, LED világítást szereltek fel és kijavították az útburkolatot.

„Az ellenőrzőpont korszerűsítése napi 630-ról 900 gépkocsira növeli az áteresztőképességet” – mondta el az ügynökség vezetője.

A határátkelőhelyen további irodákat alakítottak ki útlevélvizsgálatra és a vámügyintézésre, hogy megbirkózzanak a megnövekedett forgalommal – jelezte a tisztviselő.

Musztafa Najjem hozzátette, hogy már újraindították az Ungvár melletti határátkelőhelyen a személygépkocsi-forgalmat, amelyet a munkálatok idejére felfüggesztettek.

(ntk/eurointegration.com.ua)