Maljuszka felszólított, hogy ne higgyünk a katonakönyv nélkül elérhetetlenné váló szolgáltatások listájával kapcsolatos álhíreknek

2024. június 19., 18:08

Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter felszólította a lakosságot, hogy ne higgyen a Telegram-csatornák álhíreinek azon állami szolgáltatások listájával kapcsolatban, amelyek elérhetetlenné válnak katonai regisztrációs okmány nélkül – jelentette az Ukrajinszka Pravda (UP) a tárcavezetőre hivatkozva június 19-én, szerdán.

„A Telegram-csatornákon rám hivatkozva álhíreket terjesztenek azon konkrét szolgáltatások listájával, amelyek állítólag elérhetetlenek lesznek katonai regisztrációs okmány nélkül (beleértve a közjegyzők vagy a DRACSZ-ok szolgáltatásait). Ez egy klasszikus álhír és IPSO.

Valóban korlátozottak már bizonyos szolgáltatások, és egyesek korlátozva lesznek, de semmiképpen nem a TG-csatornák által közzétett és kitalált listák szerint. Ne dőljenek be, és figyeljék a jogszabályokat” – írta Maljuszka a Facebook közösségi oldalon.

A miniszter külön cáfolta azt az álhírt, mely szerint katonakönyv nélkül nem fognak nemzetközi jogi segélyt nyújtani.

Ugyanakkor a tárcavezető nem közölte azoknak az állami szolgáltatásoknak a tényleges listáját, amelyek igénybevétele katonai regisztrációs okmány nélkül máris lehetetlen, vagy amelyeket korlátozni fognak – mutatott rá az UP.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)