Betört a nyugdíjasok házába és kirabolta őket

2024. június 20., 08:46

Kedden este Csapon egy 64 éves lakosa hívta a 102-es vonalat, és bejelentette, hogy egy ismeretlen személy éppen bement a házába, majd megütötte barátját.

Az Ungvári Járási Rendőrség operatív nyomozócsoportja azonnal a helyszínre vonult. A rendfenntartók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésében egy 22 éves helyi lakos érintett, aki jelenleg vagyon elleni bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetését tölti.

Megállapítást nyert, hogy a férfi behatolt a házba, ahol két nyugdíjas lakik. Miután a ház 71 éves lakója észrevette, a támadó mellkason ütötte, majd elvitte a másik sértett, egy 64 éves mozgássérült férfi pénzét.

A rendőrök gyorsan felkutatták és elfogták a rablót, s ideiglenes fogdába helyezték. A nyomozók a fogvatartott cselekményét hadiállapot idején, a sértett életét és egészségét nem veszélyeztető erőszakkal egybekötött rablásnak minősítették lakásbetöréssel egybekötve. Az elkövetőt a bűncselekményért akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetik. Az ügyben tart a nyomozás.

(Facebook/RV)