Ukrajnában betiltották a hitelek felhasználását szerencsejátékra

2024. június 26., 11:33 , 1216. szám

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) megtiltotta az ügyfelek hitelbe felvett pénzének átutalását a szerencsejátékot szervezők számláira a játékban való részvétel céljából. A határozat június 22-én lépett hatályba – jelentette az RBK–Ukrajina az NBU sajtószolgálatára hivatkozva.

„Az intézkedés lehetővé teszi a pénzügyi rendszer biztonságát és stabilitását veszélyeztető kockázatok minimalizálását, csökkenti az internetes szerencsejátékok negatív következményeit, hozzájárul a fogyasztói jogok védelméhez és a felelős fogyasztói hitelezéshez” – áll a közleményben.

Az RBK–Ukrajina emlékeztet, áprilisban Volodimir Zelenszkij elnök hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács határozatát az internetes szerencsejáték negatív következményei elleni fellépésről.

Ezt követően a Legfelső Tanács elfogadta első olvasatban a játékfüggőség elleni küzdelemről szóló törvényjavaslatot, amely korlátozza az online kaszinók működését.

A miniszteri kabinet májusban határozatot fogadott el az internetes szerencsejáték negatív következményeinek felszámolásáról, amely az új törvény hatálybalépéséig lesz érvényben.

(ntk/rbc.ua)