Gránátot robbantott egy férfi Kijevben

2024. június 29., 19:09

Kijevben június 29-én egy férfi a Desznyanszkij kerületben kihúzta a biztosítószeget egy kézigránátból. Emiatt több mint tíz autó megrongálódott, de senki nem sérült meg – jelentette az RBK – Ukrajina a fővárosi rendőrségre hivatkozva.

„Ma 01:00 óra körül érkezett a bejelentés a rendőrségre a Desznyanszkij kerület egyik lakónegyedében történt robbanásról” – áll a közleményben.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a robbanást egy kézigránát felrobbantása okozta. A robbantóról kiderült, hogy egy 1973-as születésű helyi lakos, akit a rendőrök a Kord különleges alakulat bevonásával a lakóhelyén vettek őrizetbe.

A férfi lakásán tartott házkutatás során a rendfenntartók öt gránátot és mintegy 40 különböző kaliberű töltényt foglaltak le. A jogsértőt hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A hírportál megjegyzi, hogy nem ez az első ilyen eset Kijevben. Áprilisban például gránát robbant a főváros Szvjatosinszkij kerületének egyik emeletes épületében. Két férfi megsérült. Június elején pedig a Sevcsenkivszkij kerületben egy toronyház közelében robbant gránát. Az eset következtében egy nő megsérült.

(rbc.ua/Kárpátalja)