Megtámadtak egy 17 éves ukrán fiatalt Lengyelországban

2024. július 16., 18:41

A krakkói rendőrség őrizetbe vett három tinédzsert, akik részt vettek a 17 éves ukrán Artem elleni támadásban, aminek következtében a sértett fejsérülést szenvedett, és elveszítette bal kezének hüvelykujját – közölte a Jevropejszka Pravda a TVN24 csatorna tudósítása nyomán.

Az eset a múlt héten történt. Az ukrán fiatal édesanyja azt mondja, hogy fia barátaival a krakkói Zakshuwek víztározóhoz ment úszni a hőség miatt.

A társaság ott szembe került egy másik tinédzsercsoporttal. Amikor Artem egyik barátja felállt, ököllel arcul ütötték. A fiú a védelmére kelt, visszahúzta a támadót. Ekkorra egy másik barátjuknak sikerült biztonságos helyre vinni a lányokat.

„Amikor könnygázt használtak, menekülni kezdtem. Ekkor utánam futott egy férfi machetével. Megütött a fejemen és az ujjamon. Nem hagyta abba a verést, de valahogy kiszabadultam, és a vízbe ugrottam. Minden olyan gyorsan történt, hogy nehezemre esik felidézni, hogyan néztek ki a támadók” – mondta el a fiú.

Artemet barátai húzták ki a vízből, akik segítséget is hívtak. A fiút fej- és kézsérülésekkel szállították kórházba és megműtötték.

„A fiam sok vért vesztett. Sajnos a bal keze hüvelykujját nem sikerült megmenteni” – teszi hozzá a fiú édesanyja.

Július 15-én, hétfőn a lengyel Kis-lengyelországi vajdaság rendőrsége bejelentette a három 15, 16 és 17 éves gyanúsított letartóztatását. Közülük a legfiatalabb ellen már indult eljárás bűncselekmények miatt.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)