Idén fél év alatt a TTSZTK-k több bírságot szabtak ki, mint tavaly egész évben

2024. július 19., 09:37 , 1219. szám

Idén hat hónap alatt a területi toborzó és szociális támogatási központok (TTSZTK) több bírságot szabtak ki, mint 2023-ban, amikor is 10 337 alkalommal bírságoltak a katonai nyilvántartás szabályainak megsértése miatt – jelentette az Ekonomicsna Pravda (EP) az Opendatabotra, a nyílt adatok platformjára hivatkozva július 10-én.

Az év eleje óta a TTSZTK-k 11 798, a katonai nyilvántartási szabályok megsértése miatt kirótt bírságot adtak át végrehajtásra. Mára e bírságok harmadát (4 236) már lezárták. Azonban még mindig folyamatban van 7 562 bírság behajtása.

Az EP hangsúlyozza, hogy a szóban forgó adat nem a TTSZTK-k által a katonai nyilvántartás szabályainak megsértése miatt kiszabott összes bírságra vonatkozik, hanem csak azokra, amelyeket végrehajtásra átadtak a végrehajtó szolgálatnak. Ennek megfelelően a szabálysértők bekerültek az Egységes adósnyilvántartásba.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Európai Üzleti Szövetség (EBA) elemezte az üzleti szférának a foglalással (бронювання) kapcsolatos igényeit, és a Legfelső Tanácshoz, valamint az ukrán kormányhoz fordult öt kulcsprobléma megoldását kérve.

(zzz/epravda.com.ua)