Csatlakozott a hadsereghez az első hét női elítélt

2024. július 25., 11:40

Hét börtönbüntetését töltő nő jelezte, hogy szerződéses katonai szolgálatot kíván teljesíteni a feltételes szabadlábra helyezésért cserébe, és szerződést írt alá az Ukrán Fegyveres Erőkkel – jelentette az Ukrajinszka Pravda Olena Viszockára, az igazságügyi miniszter helyettesére hivatkozva július 24-én, szerdán.

„A Legfelső Tanács által az elítéltek mozgósításáról elfogadott törvény nemcsak a férfiak, hanem a nők számára is lehetőséget ad a belépésre a hadseregbe. Korábban azonban az elítélt nők nem mutattak hajlandóságot a mozgósításra a hadseregbe. Jelenleg megszületett a döntés az első hét elítéltről, akik úgy döntöttek, hogy szerződést kötnek a fegyveres erőkkel” – idézi a miniszterhelyettest a tárca sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint a jelöltek sikeresen átestek a katonai orvosi bizottságon, és megkapták a katonai egységek parancsnokainak beleegyezését, hogy a védelmi erők meghatározott alakulataiban szolgáljanak.

Az elítélteknek az állam védelmében való közvetlen részvételét szabályozó törvény hatálybalépése óta 6101 elítélt jelezte szándékát, hogy belépjen a fegyveres erők soraiba. Közülük 3823-an már elhagyták a büntetés-végrehajtási intézményeket kiképzés céljából.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)