Lengyelországban balesetet szenvedett egy ukrán kisbusz

2024. augusztus 1., 13:42

Közúti balesetet szenvedett egy ukrán kisbusz a lengyelországi Poznań közelében, sofőrje életét vesztette, hat utast kórházba szállítottak – jelentette az Ukrinform augusztus 1-jén, csütörtökön.

A hírügynökség a Külügyminisztérium sajtószolgálatától úgy értesült, az ukrán rendszámú Fiat Ducato kisbusz egy kamionnal ütközött, a baleset még július 30-án este történt az A2-es autópályán.

„A rendelkezésre álló információk szerint a Fiat Ducato belerohant egy teherautó hátuljába az autópálya azon szakaszán, ahol sávépítési munkálatok folynak. A kisbuszban 7 ukrán állampolgár utazott. A kisbusz sofőrje a helyszínen életét vesztette, hat utast különböző súlyosságú sérülésekkel szállítottak kórházba” – közölte a sajtószolgálat.

Július 20-án jelentették, hogy a Poznańból Frankfurtba vezető autópályán karambolozott egy kisbusz ukrán állampolgárokkal. A kisbusz belehajtott az útjavító szolgálat műszaki pótkocsis teherautójába. A jármű utasai közül kilencen kerültek kórházba, közülük öten súlyos állapotban.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)