Korszerű sportkomplexum nyílt Ökörmezőn

2024. augusztus 11., 18:17

A sportfejlesztési stratégia megvalósításának egyik sikeres példája az ökörmezői (Mizshirja) középiskola felújított sportkomplexuma. A hírt Viktor Mikita közölte.

„A háború miatt nem tudtunk minden tervezett munkát határidőre elvégezni. Az elmúlt időszakban azonban lépésről lépésre közelebb hoztuk a projektet a megvalósításhoz, hogy a gyerekeknek lehetőségük legyen fejlődésre használni az infrastruktúrát.

Ez az objektum azért különbözik a többitől, mert hegyvidéken valósul meg, és térségünkben egyetlen iskola sem rendelkezik ilyen jellegű sportteleppel, mind volumenét, mind tartalmát tekintve.

A környező települések közel 50 000 lakossal rendelkeznek, ami óriási terhelési potenciált teremt a létesítményben. Ez nem csak edzés és órák, hanem versenyek lebonyolítása is. A helyszínen található a legtöbb középiskola és ennek megfelelően a legtöbb iskolás az Ökörmezői kistérségek közül.

Fontos, hogy védőink ne aggódjanak családjuk miatt, miközben szülőhazájuktól több ezer kilométerre védik Ukrajna függetlenségét. A projekt pontosan erre irányul, kétségtelenül szociálisan orientált, és ez a megközelítés megfelel az elnök „Egészséges Ukrajna” országos programjának elképzelésének.

Mindent figyelembe vettek, a legapróbb részletekig korszerű feltételeket teremtettek az iskolások testneveléséhez, valamint az amatőrök és profi sportolók sportolásához, figyelembe vették az akadálymentesítési és az inkluzív követelményeket.

Köszönöm a kistérségnek, hogy támogatta a kezdeményezést és hozzájárult a projekt megvalósításához.

Köszönjük Volodimir Zelenszkij elnök Kárpátalja iránti figyelmét, támogatását és a megyében megvalósuló állami beruházásokat.” – olvasható a bejegyzésben.

(Facebook/RV)