Miniszterhelyettes: A generátorral ellátott iskolák áramszünet esetén is folytathatják a jelenléti oktatást

2024. augusztus 15., 17:33 , 1223. szám

Az ukrán iskolák több mint 50%-a rendelkezik generátorral és kazánnal. Ezekben az oktatási intézményekben áramszünet esetén is lehetőség lesz a jelenléti oktatásra – jelentette ki az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában Andrij Sztaskiv oktatási és tudományos miniszterhelyettes, akit a 24tv.ua idézett augusztus 8-án.

A tisztviselő elmondta, hogy Ukrajnában vannak olyan iskolák, amelyek rendelkeznek generátorokkal, és biztosíthatják az oktatási folyamat zavartalanságát áramszünet esetén.

„Biztosítani tudják a meleget, mivel saját kazánházaik vannak. A régiók által közölt adatok szerint az iskolák több mint 50%-a ilyen. Ez azt jelenti, hogy ezek az iskolák még áramszünet esetén is folytatni fogják a jelenléti oktatást, amennyiben van óvóhelyük, és a biztonsági helyzet megengedi” – mondta Sztaskiv.

Azok az iskolák azonban, amelyeknek nem áll módjukban folytatni a jelenléti oktatást, a tisztségviselő szerint kénytelenek lesznek szinkron formátumra váltani. Vagyis a tanárok feladatokat adnak a diákoknak, majd ellenőrzik az elvégzésüket.

Korábban jelentették, hogy az új tanév az ukrajnai iskolákban a kormány döntése értelmében 2024. szeptember 2-án kezdődik és 2025. június 30-án ér véget.

(hk/24tv.ua)