Az önállóan felkészülő járművezető-jelöltek mindössze egyharmada teszi le elsőre az elméleti vizsgát

2024. augusztus 17., 16:33 , 1223. szám

Ez év eleje óta a Belügyminisztérium szolgáltató központjai országszerte több mint 50 000 elméleti vizsgát fogadtak az önállóan felkészülő vezetőjelöltektől. A vizsgázók közül több mint 16 800-nak volt sikeres az első próbálkozása – jelentette a dengi.ua a Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központjára hivatkozva.

„Vagyis az önállóan felkészült járművezető-jelöltek 34%-a teszi le az első alkalommal az elméleti vizsgát” – áll a jelentésben.

A járművezető-jelölteknek 2023 novemberétől lehetőségük van önállóan elsajátítani a közlekedési szabályokat, vagyis nem kell feltétlenül autósiskolába járniuk. Az elméleti vizsga letételéhez fel kell venniük a kapcsolatot a Belügyminisztérium bármely, számukra megfelelő szolgáltató központjával, amely vizsgáztatást végez. A szolgáltatás az előzetes regisztráció talonja alapján vehető igénybe. Regisztrálni az E-rögzítés (Е-запис) alkalmazáson keresztül vagy a Belügyminisztérium szolgáltató központjában található terminálon keresztül lehet.

Ha az elméleti vizsga nem sikerült, újabb kísérletet 10 nappal később tehetünk. Ez a várakozási idő a felkészülésre adatik. A vizsgadíj 250 hr.

(pszv/dengi.ua)