A Belügyminisztérium megnevezte a legnépszerűbb idei gépkocsiszíneket

2024. augusztus 18., 15:28

Idén január–júliusban mintegy 250 ezer gépkocsit regisztráltak először Ukrajnában, ezen belül csaknem 84 ezer új autót. A Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központja nyilvánosságra hozta, hogy jelenleg melyik öt szín a legnépszerűbb a személygépkocsit vásárlók körében – jelentette a zn.ua augusztus 17-én, szombaton.

Ezek szerint pillanatnyilag a szürke a legnépszerűbb, 60 568 ilyen színű autót regisztráltak először az országban. A szürke egyik előnye, hogy nem látszik rajta annyira a por és a szennyeződés.

A második helyet a fehér szín foglalja el 41 250 járművel. A fehér színű gépkocsik nagyon népszerűek az európai járművezetők körében.

A dobogó harmadik fokán a fekete színt találjuk 40 018 személygépkocsival. Ez a klasszikus szín eleganciát és stílust kölcsönöz az autónak. A karcolások kevésbé láthatók a karosszérián, viszont a por annál inkább.

A negyedik helyen a kék szín áll: 18 717 jármű. Az ilyen személygépkocsik meglehetősen fényesek az úton.

Az első ötöst a piros zárja 7538 autóval. A piros személygépkocsik jól láthatók az úton az év bármely szakában, és ez csökkenti a közúti balesetek kockázatát.

(zn.ua/Kárpátalja)