Technikai eszközökkel gazdagodott a Rákóczi-főiskola Szakgimnáziuma

2024. augusztus 28., 15:11 , 1226. szám

A Nemzeti Együttműködési Alap által meghirdetett „Fiatal közösség oktatásának segítése határokon át” elnevezésű összevont pályázat keretében jelentős támogatást nyújtottak a határon túli magyar oktatás számára. Ennek keretében a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány és a Nyírlövői Kálvin Alapítvány közös erőfeszítéssel modern számítástechnikai eszközöket adományozott a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének. Az eszközök ünnepélyes átadására 2024. augusztus 28-án került sor a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában, mely esemény különösen hasznos a közelgő tanévkezdés szempontjából, segítve a diákok és tanárok felkészülését az új tanévre.

Az átadó kezdetén Soós Katalin, a Felsőfokú Szakképzési Intézet igazgatója és Tóth Tünde, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány igazgatója aláírták az eszközök átvételéről szóló szerződést.

Soós Katalin igazgató hetilapunknak adott nyilatkozatában kifejtette: „Szeretném kifejezni hálámat az alapítvány nagylelkű adományáért, és hangsúlyoznám, hogy intézményünk idén már a 10. tanévét kezdi meg. A főiskolának köszönhetően mindig is kiválóan felszerelt volt intézményünk, azonban az évek során az eszközeink elavultak, így szükségessé vált a korszerűsítésük. Éppen ezért különösen értékesek számunkra a most kapott számítástechnikai eszközök.”

Tóth Tünde, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány igazgatója az átadót követően elmondta: „1 300 000 Ft keretösszegű program valósult meg, amelyből a Felsőfokú Szakképzési Intézet technikai infrastruktúrája jelentősen gazdagodott Az intézmény részére most laptopot, egereket, mikrofonokat, hangfalakat és kivetítőt adományoztunk. Ezek az eszközök nemcsak a tanulási és tanítási körülményeket teszik színvonalasabbá, de elősegítik a megemlékezések, gólyabálok, összejövetelek megvalósítását is. Nagy örömünkre szolgál, hogy átadhatjuk ezeket az eszközöket, hiszen hozzájárulnak az oktatás színvonalának további emeléséhez, mely alapítványunk egyik fő célja. Kiemelten fontos számunkra a kárpátaljai magyar oktatás fejlesztése, segítése és szinten tartása.”

Az ünnepélyes átadón részt vett Orosz Ildikó, a Rákóczi-főiskola elnöke és Csernicskó István rektor is.

LI