Légiriadó alatt is fogadják az ügyfeleket: föld alatti fiókokat nyitott az egyik ukrajnai bank

2024. augusztus 31., 08:29 , 1225. szám

Az ukrajnai Raiffeisen Bank megnyitotta az első föld alatti fiókjait Harkivban és Dnyipróban. Ezek a föld alatti részlegek a létező fiókok részeként működnek, és új lehetőségeket kínálnak az ügyfeleknek légiriadó esetén. A fiókoknak külön bejáratuk van a föld alatti helyiségekbe – jelentette a zn.ua a bank sajtószolgálatára hivatkozva augusztus 23-án.

A pénzintézet tájékoztatása szerint az első föld alatti fiókok azokban a városokban jelentek meg, amelyek közel fekszenek a frontvonalhoz és folyamatosan tűz alatt állnak.

A Raiffeisennél biztosak abban, hogy a fiókok működésének ez a formátuma segíti a banki szolgáltatások folyamatos biztosítását háborús körülmények között. Ez nemcsak az ügyfelek és a munkavállalók védelmét szolgálja, hanem a régiók gazdasági stabilitásának megőrzését is elősegíti – mutatnak rá.

Tájékoztatásuk szerint a föld alatti fiókok a megszokott fiókokhoz hasonlóan minden hagyományos banki szolgáltatást nyújtani tudnak, beleértve a számla- és betétnyitást, a hitelezést, az ügyféltanácsadást és a készpénzes elszámolást.

A zn.ua emlékeztet, az ukrán bankok még a teljes körű orosz agresszió közepette is virulnak. Ezt bizonyítja az NBU második negyedévi áttekintése a bankszektorról, amely szerint az ukrajnai bankok a pozitívum szigetét jelentik a negatívum óceánjában.

(szcs/zn.ua)