Igazi közösségerősítő alkalom volt Barkaszón

2024. szeptember 4., 10:30

Kilencedik alkalommal szervezett Barkaszón sportnapot a KMKSZ Barkaszói Alapszervezete és a Barkaszói Református Egyházközség, augusztus 24-én, szombaton. A helyi sportpályán megszervezett eseményre minden korosztály képviselői kilátogattak, 2-től 70 éves korig. A szervezőmunkát a fiatalok vállalták magukra, ők voltak a kialakított hatfős csoport vezetői is.

Nagyon népszerű volt a célba lövés íjjal, ami Barta Ferenc helyi református lelkész irányításával zajlott. Sok más ügyességi és sportjátékot is ki lehetett próbálni, dőltek a tekebábok, ledöntötték a papírpohárból készült várat, összekötött lábbal ugráltak végig az akadálypályán, célba dobtak, de összemérhették erejüket, ügyességüket gerelyhajításban, húzódzkodásban, fekve nyomásban és kapura rúgásban is (a gyerekek ez utóbbi esetben három különböző távolságból).

A gyerekeket elkísérő felnőtt férfiak tizenegyesrúgásban vetélkedtek, az asszonyok pedig nyújtódobásban. A református egyház hittantanárnőjével, Barta Nyíri Noémivel a szünetekben református énekeket is lehetett énekelni.

A legeredményesebbek oklevelet és ajándékot is átvehettek a szervezőktől: az asszonyok közül a nyújtót Vántus Ljuba tudta a legmesszebbre hajítani, a férfiak között Lakatos Levente bizonyult a legeredményesebb tizenegyesrúgónak, a fiúk között pedig Tamási Sándor lett a legeredményesebb, de minden gyermek ajándékban részesült. Elmondhatjuk, hogy a mostani háborús helyzetben igazi közösségerősítő program volt a sportnap, amely sokak arcára csalt mosolyt.

Végül az asszonyok bográcsgulyással és finom süteményekkel, valamint hideg üdítővel vendégelték meg a sportolásban jól megéhezett helybélieket. A bográcsgulyás Szőcs Ferenc görögkatolikus parochus segítségével készült.

A főszervező, Bimba Éva, a KMKSZ Barkaszói Alapszervezetének elnöke ezúton is szeretne köszönetet mondani a KMKSZ vezetőinek, hogy anyagi segítséget nyújtottak a kilencedik barkaszói sportnap lebonyolításához.              

dózsa