Dédai tóparti pihenés 2024-ben is!

Olvasói levél

2024. szeptember 15., 14:15 , 1228. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete idén is meghirdette a leghosszabb programját: a dédai tóparti pihenést. Ezt a lehetőséget 2015 óta biztosítja az egyesület, amelyet évről évre egyre többen vesznek igénybe.

Az 53-as parcella a nyár folyamán száz napon keresztül, 2024. június elsejétől szeptember 8-áig vált látogathatóvá.

Tagcsaládjaink idén is szép számban éltek ezzel a lehetőséggel. Összesen 385 család látogatta a tópartot, ami 2 000 főt jelent. A családok a nyár folyamán heti, olykor napi rendszerességgel használták ki a jó nyári időt, a kellemes vizet. A gyerekek előszeretettel ugrálhattak az ott felállított trambulinban is.

A szokásos nyaralás, közös sütögetés, sátorozás mellett egyesületünk igyekezett minél több rendezvényt is lebonyolítani az adott helyszínen: helyi összekötők találkozója, édesapák napja, elnökségi ülések és nagycsaládos biciklitúra. Mindezek megvalósításában és a parcella rendfenntartásában egyesületünk egyik tagcsaládja volt segítségünkre. Köszönet Lengyel Józsefnek és Mónikának, hogy idén is vállalták a programfelelős szerepet.

Egyesületünk felajánlásából több magánszemély, illetve szervezet is igénybe vehette a parcellát, öröm volt számunkra, hogy hozzájárulhattunk kikapcsolódásukhoz.

Tagcsaládjaink nevében is köszönjük a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak és a magyar kormány támogatásának, hogy segítségükkel megvalósíthattuk programunkat!