Zsitomir korábbi polgármestere lett az újjáépítési ügynökség vezetője

2024. október 3., 10:34 , 1230. szám

A kormány Szerhij Szuhomlint nevezte ki az Állami Újjáépítési és Infrastruktúra-fejlesztési Ügynökség élére – tudatta a forbes.ua a kormányt a Legfelső Tanácsban képviselő Tarasz Meljnicsukra hivatkozva szeptember 27-én.

Két hete a képviselők a Zsitomiri Városi Tanács rendkívüli ülésén egyhangúlag megszavazták Szuhomlin polgármester megbízatásának idő előtti megszüntetését.

Meljnicsuk elmondta, hogy a kormány múlt pénteki ülésén szavazta meg Szuhomlin kinevezését az újjáépítési ügynökség élére.

A miniszteri kabinet 2023 januárjában hozta létre az Állami Újjáépítési és Infrastruktúra-fejlesztési Ügynökséget az Infrastrukturális Projektek Állami Ügynöksége és az Állami Autópálya Ügynökség bázisán. Akkoriban Denisz Smihal miniszterelnök kijelentette, hogy az új hivatalt a projekttervezés és -megvalósítás munkafolyamatainak optimalizálására hozták létre.

A forbes.ua emlékeztet, hogy a miniszteri kabinet 2024. június 18-án felmentette Musztafa Najjemet, az ügynökség korábbi vezetőjét, aki 2023 januárja óta töltötte be a tisztséget. Najjem június 10-én nyújtotta be a lemondását. Elmondása szerint maga döntött a távozás mellett „olyan rendszerszintű akadályok miatt, amelyek nem teszik lehetővé, hogy hatékonyan gyakoroljam hatáskörömet”.

(hk/forbes.ua)