Elfogták egy bűnbanda vezérét Cserkassziban

2024. október 24., 20:11

Cserkassziban lelepleztek egy zsarolóbandát, a vezérét elfogták. A banda pénzt követelve terrorizálta a helyi lakosságot – jelentette az RBK –Ukrajina a nemzeti rendőrségre hivatkozva október 24-én, csütörtökön.

A rendőrség szerint az elkövetők fiktív adósságok visszafizetésének ürügyén pénzt követeltek helyi üzletemberektől.

A nyomozás által dokumentált esetek egyikében a tettesek 1,5 millió hrivnyát próbáltak „kiverni” egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó vállalkozás társtulajdonosából. Ezzel az összeggel a sértett állítólag az üzlettársának tartozott, aki a pénz visszaszerzéséhez „segítségért” fordult a zsarolókhoz.

A tettesek elvettek az üzletembertől két gépkocsit az okmányokkal együtt, s azt ígérték, hogy a tartozás kiegyenlítése után visszaadják azokat. A banda vezére baseballütővel járt a sértett irodájába, fenyegette őt és a családját.

A rendőrség és az SZBU őrizetbe vette a zsarolóbanda fejét a pénz egy részének, 20 000 dollárnak az átadásakor. Az elkövetőt hadiállapot idején szervezett csoport által elkövetett zsarolással, valamint jármű szervezett csoport általi jogellenes birtokbavételével gyanúsították meg. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.

(rbc.ua/Kárpátalja)