"A legjobb megoldás az lenne, ha feltöltenénk Magyarországot betonnal"

2006. július 21., 10:00 , 288. szám

Részleteket közlünk dr. Michl Ebner EP-képviselő gyűjteményéből, aki a szlovák kormánykoalíció tagjának számító Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének az idézeteit közölte. Eközben az új szlovák külügyminiszter első, magyarországi látogatásán leszögezte: az új kormány semmilyen felelősséget nem vállal Jan Slota magyarellenes kijelentéseiért.

"És nem tudom, hogy ezek a magyarok, akik magyaroknak nevezik magukat, azok mennyire magyarok. Szerintem úgy 90 % a szláv vér bennük, és 10 % az ómagyar. De még mindig megőrülnek a turulmadárért és ilyesmiért." (2006. június, választási televíziós vita)

"Ha a Szlovák Nemzeti Párt szélsőséges, akkor a magyarok a radioaktivitás erejével sugározzák magukból a szélsőségességet. Jobban, mint Csernobil. A legjobb megoldás az lenne, ha feltöltenénk az országot betonnal." (2005. június 10.)

"A magyarok rákos daganat a szlovák nemzet testén, amit késlekedés nélkül el kell távolítanunk." (2005. április 15.)

"Tényleg ezt akarjuk mi szlovákok? Hogy visszajöjjenek a magyarok és felakasszanak minket a lámpaoszlopokra? Hogy a miatyánkot tanítsák nekünk magyarul? Nem! Kizárt! A tankjainkba ugrunk, és eltapossuk Budapestet. Harcolni fogunk, a hazánkért, minden egyes négyzetcentiméterért. Semmit sem adunk a magyar seggfejeknek." (1999. március 5.)