Megalakult a főiskola Öregdiák Szövetsége

2006. március 31., 10:00 , 272. szám

Első ízben, hagyományteremtő szándékkal tartottak öregdiák-találkozót a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán múlt pénteken. Az intézmény mintegy kétszáz egykori végzőse tért vissza alma materébe és találkozott diáktársaival, tanáraival. A találkozón megalakult a főiskola Öregdiák Szövetsége.

Az önállóvá vált kárpátaljai magyar főiskolán öt évvel ezelőtt kapott diplomát az első tanító szakos csoport, melyet azóta a különböző főiskolai szakokon-szakpárokon tucatnyi végzős diákcsoport követett. Rajtuk kívül a kertészmérnöki és közgazdasági tagozat kihelyezett képzésének végzősei is jelen voltak a találkozón, valamint az intézmény úttörői: a nyíregyházi főiskola speciális tagozatának diplomásai. A diákokkal együtt ünnepeltek a főiskola jelenlegi és hajdani tanárai, köztük az egykori nyíregyházi speciális, valamint a jelenleg is működő budapesti kihelyezett képzés anyaországi előadói.

Dr. Orosz Ildikó, a főiskola elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik 13 évvel ezelőtt elhitték: van létjogosultsága a magyar főiskolának Kárpátalján, valamint mindazoknak, akik tevőleges munkájukkal segítettek létrehozni, működtetni a néhány ember által megálmodott intézményt. Az öregdiákoktól azt kérte: legyenek büszkék alma materükre, és lehetőségeikhez mérten támogassák, segítsék működését.

Meleg szavakkal és jókívánságokkal köszöntötte a "fiatal öregdiákokat" dr. Soós Kálmán, a főiskola rektora, dr. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány elnöke, dr. Szabó Géza, a Nyíregyházi Főiskola főtitkára, Halászné dr. Zelnik Katalin, a Budapesti Corvinus Egyetem Határon Túli Tagozatának egykori vezetője.

A jelen lévő főiskolai végzősök megalakították az Öregdiák Szövetséget, melynek elnökéül Darcsi Karolinát választották.

P. Zs.