Mária-kegyhelyek egyházi vezetőinek találkozója Máriapócson

2005. szeptember 30., 10:00 , 246. szám

Az Európai Máriás Háló tagjai, a kontinens tizenöt legjelentősebb Mária-kegyhelyének egyházi vezetői a jövő hónap elején Máriapócson találkoznak - tájékoztatta a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye nyíregyházi püspöki hivatalának munkatársa az MTI-t.

Az október 1-jén kezdődő négynapos konferencia témája a szenvedés és vigasztalás, illetve a megnyugvás és szolidaritás lesz.

A találkozóra Altötting (Németország), Banneux (Belgium), Brezje (Szlovénia), Czestochowa (Lengyelország), Einsiedeln (Svájc), Fatima (Portugália), Knock (Írország), Loreto (Olaszország), Lourdes (Franciaország), Mariazell (Ausztria), Vilnius (Litvánia), Walsingham (Nagy-Britannia), Zaragoza (Spanyolország), Zarvanyica (Ukrajna) püspökét és vezető papjait várják Máriapócs egyházi vezetői.

A hálózatnak minden országból egyetlen kiemelt Mária-kegyhely lehet a tagja, Máriapócsot 2003-ban hívták meg a közösségbe.

Máriapócs a görög katolikusok zarándokhelye. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település bazilikájában található egy, az Istenszülőt, Szűz Máriát ábrázoló ikon, amely az egyháztörténet szerint három alkalommal könnyezett az utóbbi évszázadokban. (MTI)