Négy helyszínen zajlottak középdöntők

VIII. Beregi Költészeti Napok

2005. március 18., 09:00 , 218. szám

Március 11-én tartották a Beregi Költészeti Napok középdöntőit Eszenyben, Munkácson, valamint Beregszászban, a 8. Számú Középiskolában és a 6. Számú Általános Iskolában. A nagyszabású vetélkedősorozat szervezője a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség.

A Munkácsi járás magyar tannyelvű iskoláinak diákjai a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskolában versenyeztek. A szervezők nevében Gulácsy Zita magyar nyelv és irodalom szakos tanár üdvözölte a tíz résztvevőt és felkészítő tanáraikat. A versenyzőknek egy szabadon választott és egy kötelező verset kellett előadniuk. Ez utóbbi József Attila: Ha a Hold süt... c. verse volt. A zsűri döntése alapján a megyei döntőn három diák vehet részt: Oroszi Dávid (Beregrákos) - a verseny első helyezettje, valamint a holtversenyben második helyezést elért Szabó Margit (Dercen) és Lénárt Julianna (Szernye).

Az Ungvári járás magyar iskoláinak legjobb szavalói az Eszenyi Bocskay István Középiskolában versenyeztek a döntőbe jutásért. Itt a KMPSZ nevében Gönczy Sándor üdvözölte a versenyzőket. A jelenlévők megtekintették Zsigmond Miklós festőművész, az iskola egykori tanárának festményeit és az eszenyi iskolások legszebb kézimunkáit. A zsűri döntése alapján innen négyen jutottak tovább: Malomka Viktória (Kisdobrony) - első helyezett, Mező Andrea (Eszeny) - második helyezett, valamint a holtversenyben harmadik Ungvári Éva (Csap) és Tóth Gergely (Koncháza).

Ezen a hétvégén Nagypaládon és Aknaszlatinán tartanak középdöntőt. A megyei döntőt április 11-én, a Nagyberegi Középiskolában rendezik.

Badó Zsolt