Népdalverseny Tiszapéterfalván

2001. március 30., 02:00 , 11. szám

Immár hagyománnyá vált, hogy minden évben, március 25-én, Bartók Béla születésnapján megrendezésre kerül Tiszapéterfalván az „Által men­nék én a Tiszán” című népdalverseny. A megjelent versenyzőket, szülőket, vendégeket és felkészítő tanárokat Biki Ottó, a rendezvénynek otthont adó Ti­sza­péterfalvai Zeneiskola tanára, Pál Lajosné tanárnő, Grigora Éva, a nagyszőlősi járási mű­velődési osztály helyettes vezetője és Király Kálmán, a Nevetlenfalui Művészeti Iskola igazgatója üdvözölte.

A fiatalabbak versenyében I. helyezést ért el Varga Katalin (Ungvár), II. helyezett Biki Gabriella (Tiszapé­ter­falva), III. helyezett pedig Sáfi Éva (Ti­sza­péterfalva) lett. A 14 éven felüliek között: I. helyezett lett Árpa Noémi (Ungvár), a II. helyen Tar Marianna (Beregszász), a III.-on pedig Szabó Klára (Eszeny) végzett. A vetélkedő különdíját Árpa Noémi vehette át Gri­gora Évától. A Pál Lajos által felajánlott két különdíjat Ladányi Katalin, a Nagy­beregi Református Líceum kórusvezetője és Szoroka Ildikó, a Nagygejőci Általános Iskola ének-zene tanára kapta.

Minden versenyző emléklapot és egy kis könyvcsomagot vehetett át Biki Ottótól és Virág Lászlótól, a ti­sza­pé­ter­fal­vai KMKSZ-alapszervezet elnökétől.

Kertész Zsuzsanna