Borotválkozás

Mi? Mennyi?

2002. szeptember 6., 02:00 , 86. szám

Az arcszőrzet megjelenését a tinédzsereknél a felnőtté válás első jeleinek egyikeként szokták elkönyvelni. A büszke ifjak ekkor még nemigen gondolkodnak el azon, hogy ennek a bizonyos arcszőrzetnek a kordában tartása bizony nem olcsó mulatság, inkább olyan rendszeres kiadás, amely egész életükben elkíséri többségüket.

A borotválkozáshoz először is szükség van borotvakrémre, amelynek tubusa 2,70-5 hr közötti áron kapható, vagy borotvahabra, amely 6-9 hr-ért vásárolható meg. A borotvakrém habbá „ala­kításához”és arcra kenéséhez szükség van ecsetre (közismertebb nevén pamacs), ami minőségétől és nagyságától függően 1,40-5,40 hr közötti áron kapható.

A borotvák többféle változatban is beszerezhetők. Elsőként ott vannak az úgynevezett egyszer használatos vagy eldobható biztonsági borotvák, amelyek csomagja (5db) 3-10 hr-ért kapható, míg ugyanezek darabjáért 1,30-4,20 hr-át kell fizetnünk. A biztonsági borotvák másik, s egyben drágább változata, amikor a borotvanyélre rögzítendő borotvafejet a zsilet­tpengével együtt cserélhetjük le. Ezen borotvafejek egy-egy darabja 3-7 hr-ba kerül. Borotvanyelet és fejeket együtt 16-37 hr-ért vásárolhatunk márkájuktól függően.

Az elektromos vagy elemes borotvák olcsóbb változatai 16-45 hr-ás áron kaphatók, de egy Brown-készülékért 400-600 hrivnyát kell kifizetnünk.

A hagyományos, ma már alig használt borotvák 3-10 hr-ás áron vásárolhatók meg, míg a hozzájuk tartozó zsilettpengéket 5 darabos kiszerelésben 0,90-3,50 hr közötti áron szerezhetjük be.

Végül, de nem utolsósorban szólnunk kell a borotválkozás után használandó arcszeszekről is. Ezek minimálisan 3,50-5 hrivnyás áron vásárolhatók meg a piacokon, de a minőségi készítményekért akár 40-50 hrivnyát is elkérhetnek.

kozi