Azarov Ausztriában piheni ki a forradalmat

2014. február 2., 19:46

Lemondását követően Bécsbe utazott az Európa-ellenességéről elhíresült volt ukrán miniszterelnök, ahol huzamosabb időt kíván eltölteni.

Közvetlenül azután, hogy Viktor Janukovics jóváhagyta a lemondását, Mikola Azarov egy magángéppel egyenesen Bécsbe repült – jelentette az ukrán TSZN híradóműsor a Kronen-Zeitungra hivatkozva. A bécsi lap információi szerint a leköszönt ukrán kormányfő huzamosabb időre érkezett Ausztriába.

Az oroszbarát politikus nem találomra választotta ki az úti célját. Fia, Alekszej ugyanis a feleségével és három gyermekükkel együtt már egy ideje Bécsben lakik, mégpedig az osztrák főváros „Rózsadombjának” egyik gyönyörű villájában. Ezen a környéken, konkrétan a Pötzleinsdorfer Straßén 3,1 - 4,7 ezer euró között változnak a négyzetméterárak.

Az ifjabb Azarov Európában és Ukrajnában is befolyásos üzletembernek számít, bár a neve nem forog közszájon, mivel szerteágazó érdekeltségeit jobb szereti a háttérből irányítani. A hazájában benyújtott adóbevallásában 330 ezer hrivnya (közel 9 millió forint) évi jövedelem szerepel. A felesége sem ül otthon tétlenül: Lília asszony egy menő bécsi galéria egyszemélyes tulajdonosa, de sajtóinformációk szerint egyéb osztrák cégek – köztük kiadók, médiavállalatok – is szerepelnek a nevén.

Palkó István