Biztos pont a diákok életében

IX. Öregdiák-találkozó

2014. április 3., 06:42 , 690. szám

Március 29-én a Rákóczi Napok záróakkordjaként került sor a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Öregdiák Szövetségének szervezésében a IX. Öregdiák Találkozóra.

A rendezvényen elsőként Szikura József, a főiskola rektora köszöntötte az „örökdiákokat”, a karrierépítéshez szükséges sok akaratot, türelmet, megértést kívánva számukra. Majd Rácz Béla, az Öregdiák Szövetség elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Az esedékes tisztújításra való tekintettel köszöntőjében összefoglalta azokat az eseményeket (Öregdiák Zenésztalálkozó, Öregdiák Művészeti Kiállítás, Öregdiák Tudományos Konferencia), amelyeket elnöksége elmúlt két évében sikerült első alkalommal megszervezni. Elmondta, hogy ezeket a jövőben érdemes továbbra is megszervezni, s a szövetség munkájába más jellegű programokat is bevonni. Végezetül megköszönte a szövetség munkatársainak eddigi munkáját és a főiskola támogatását, s reményét fejezte ki aziránt, hogy az intézmény a jövőben is egy olyan biztos pont lesz az egykori diákok számára, ahová bármikor visszatérhetnek majd. Végezetül Aranyosi Miklós, a főiskola Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) elnöke köszöntötte az öregdiákokat.

A beszédek elhangzását követően színpadra lépett a főiskola Gál Natália, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színművésze által vezetett színjátszó csoportja, akik bohózatokkal tették színesebbé a találkozót. Majd sor került az esedékes tisztújításra is. Az Öregdiák Szövetség elnöki posztját a következő 4 évben Rácz Béla látja majd el. Alelnöknek Darcsi Karolinát és Szőlősi Nórát, kommunikációs alelnöknek pedig Szaniszló Róbertet választották meg a jelenlévők. A szövetség titkára továbbra is Molnár Andrea lesz, az ellenőrző biztosságot pedig Bocskor László, Csizmár János és Dobos Sándor alkotja majd.

A tisztújítást követően a „friss” öregdiákok eskütételére került sor, majd a főiskola diákjaiból álló, Sütő Réka, Bodor Viktória, Deák Bettina és Simon Dávid alkotta Almanach Együttes lépett fel zenés műsorral.

A találkozó állófogadással zárult.

Espán Margaréta