Kárpátaljaiak a balatonfenyvesi református táborban

2015. augusztus 6., 13:53

Közel 300 fiatal vakációzik ezekben a napokban a balatonfenyvesi református táborban. Honi és határon túli, köztük erdélyi és kárpátaljai gyerekek is együtt nyaralnak a magyar tengernél. A programmal a diákok magyarságtudatát szeretnék erősíteni.

A balatonfenyvesi református táborban igyekeznek színes programokkal kedvezni a fiatalok számára, akik közül sokan érkeznek a Felvidékről, Kárpátaljáról vagy Erdélyből. A napokban közel 300 magyarországi és határon túli diák vakációzik a magyar tengernél.

Bellai Zoltán kaposvári református lelkész elmondta, hogy számára rendkívül fontos az, hogy akárhova megy a Kárpát-medencébe, ott mindenütt otthon van. „Ez a hazám. És azt szeretném tudatosítani ezekben a gyerekekben is, akik itt vannak, már 8. alkalommal. Az elsők már apukák, anyukák, vannak olyanok itt most velünk, már hozták a csemetéjüket is” – mondta el.

Közös áhítatokkal, sportprogramokkal egyaránt tesznek azért, hogy az összetartozást erősítsék a gyerekekben. Miközben a gyerekek Istenhez is közel kerülhetnek, közben a magyarságtudatukat is jobban erősítik a táborban, amely vasárnapig tart nyitva a magyarországi és határon túli református fiatalok számára.

(somogytv.hu/VV)