ATO: 71-szer nyitottak tüzet a kormányerőkre tegnap

2016. június 28., 16:04

Az elmúlt 24 óra során 71 alkalommal nyitottak tüzet a szakadárok a terrorellenes műveletben (ATO) részt vevő kormánykatonákra – derül ki az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott kedd reggeli jelentésből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Mariupol térségéből összességében 46 támadást jelentettek. Sirokine kornyékén volt legfeszültebb a helyzet, ahol a nap folyamán tizenötször lőtték az ukrán katonák állásait kézifegyverekből, különböző kaliberű aknavetőkből és önjáró tüzérségi lövegekből. Aknavetőkből lőtték az ukrán állásokat Marjinkánál, Krasznohorivkánál, Csermaliknál, Lebediszkénél és Vogyanénél is.

Donyeck térségében nagykaliberű golyószórókból és gránátvetőkből nyitottak tüzet a kormányerők állásaira Trojickénél, Zajcevénél, Majorszknál és Luhanszkénél. Ugyanakkor Opitnénél, Piszkinél és Kirovénél 82 mm-es aknavetőkből lőtte az ellenség az ukrán hadsereget. Avgyijivkánál a szakadárok golyószórókat, automata gránátvetőket és nagykaliberű aknavetőket is bevetettek.

Luhanszk megyében Szokolnikinél kézifegyverekből, Orihovénél légvédelmi géppuskákból nyitottak tüzet az ukrán katonákra. Novoalekszandrivkánál és Popasznénél golyószórókból, illetve gránátvetőkből lőtte az ellenség a kormányerőket.

Az ATO vezérkaránál hangsúlyozták, hogy az ukrán katonák kizárólag az ellenséges tűzre válaszolva használtak fegyvert.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)