Az IMF jóváhagyta a harmadik hitelrészlet folyósítását Ukrajnának

2016. szeptember 15., 09:32 , 819. szám

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa az ukrajnai együttműködési program folytatásáról és további pénzügyi támogatás folyósításáról döntött – jelentette be a Facebook közösségi oldalon Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökre virradóra.

Szavai szerint az Alap döntése további támogatások folyósítása előtt is megnyitja az utat, így például az Egyesült Államoktól egymilliárd dollár, az Európai Unió részéről pedig további 600 millió euró érkezhet, emellett lehetőséget ad a külföldi tőke bevonására az ukrán gazdaságba.

„Mindez lehetővé teszi a hrivnya stabilitásának fenntartását, az általunk elért makrogazdasági stabilitás rögzítését és a gazdasági növekedés első hajtásainak támogatását” – írta az elnök hozzátéve, az IMF pozitív döntése arról tanúskodik, a világ elismeri, hogy Ukrajnában reformok zajlanak, minőségi és pozitív változások mennek végbe, és az ország helyes irányban halad.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy az Ukrán Nemzeti Bank két, összesen 2,3 milliárd dollárnyi hitelrészlet folyósítására számít az IMF részéről az idén.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)