Csúszik a beregszászi járási labdarúgó-bajnokság rajtja

Labdarúgás

2017. április 19., 09:28 , 849. szám

A mögöttünk maradt héten ülésezett a Beregszászi Járási Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága, amelyen minden résztvevő egyetértett abban, hogy komoly veszélyben van a megyei szinten talán legszínvonalasabbnak számító beregszászi járási pontvadászat idei lebonyolítása.

Nyílt titok ugyanis mindenki előtt, hogy a járás fiataljainak egy jelentős része, úgymond, életvitelszerűen külföldön tartózkodik – vagy tanulmányai végett, vagy munkavállalása következtében, így egyszerűen leszűkült az a merítési lehetőség, amelyből olyan labdarúgókat válogathatnának, akik a járás labdarúgásában szerepet kapnának. Ehhez jön még az a tény, hogy a nehéz gazdasági körülmények miatt egyre kevesebb azon cégek, vállalkozók száma, akik finanszíroznák egy-egy csapat működését. Az itthon futballozó labdarúgók közül jó néhányan magyarországi alsóbb osztályú csapatoknál szerepelnek, ami – az idén bevezetésre kerülő úgynevezett egységes adatbázis szabályai szerint – kizárja annak a lehetőségét, hogy ezek a labdarúgók egyszerre két klub kötelékeihez is tartozzanak.

Az ülésen éppen ezért olyan határozatot hoztak, amely eltekint attól, hogy a beregszászi járásban is bevezessék már az idén az egységes adatbázist, hiszen ez a tény egyszerűen azt hozná magával, hogy nem lenne elég ,,hadra fogható” labdarúgó a felnőtt és ifjúsági csapatoknál. A bajnokság rajtjáról döntő kérdést éppen ezért elnapolták április 20-ra.

Ugyanakkor kijelölték az idei Szuperkupa-mérkőzés helyszínét és időpontját, eszerint a bajnok Beregszászi Csillag és a kupagyőztes Gát találkozóját május 9-én rendezik meg a beregszászi Barátság stadionban.

(felvégi)