Ismerd meg a szülőfölded!

Olvasói levél

2017. augusztus 2., 09:37 , 864. szám

Nagy lelkesedéssel indult az újabb honismereti kirándulásra az a közel ötven ifjú és örökifjú, akik Sin József és Vass Ottó vezetésével vágtak neki a kétnapos utazásnak „Ismerd meg a szülőfölded!” jelszó keretében.

Önkéntes idegenvezetők látták el információkkal a Gátról, Gutról, Kígyósról, Beregújfaluból és Beregszászból érkezett utazókat, mikor elhaladtak Munkács vára és városa, a Kárpáti szanatórium közelében. Majd kis kitérőt téve Beregszentmiklósnak vette az útirányt a lelkes csapat, ahol a várkastélyban Bartos József nagyszerű idegenvezetése alatt tudtak meg sok érdekességet a volt várurakról, Zrínyi Ilonáról, Thöhöly Imréről.

Innen a Szolyvai Emlékparkba látogatott el a csapat, ahol Sin József az emlékezés fontosságáról beszélt. Itt a lélekharang hangjainál Vass Ottó, Tóth Bertalan, Lőrinc Ágota, Király Katalin, Balogh Attila és mások megkoszorúzták az ártatlan áldozatok emléktábláit.

Ezután Polena, Uklin, Ökörmező (Mizshirja) és más csodás helyek megtekintése után Szinevérre érkezett a lelkes csapat, megcsodálva a környező hegyek, patakok és a Szinevéri-tó szépségét. Majd közös esti bográcsozás, éneklés következett, hogy aztán másnap Huszt felé indulva újabb nevezetességeket tekintsenek meg.

Köszönet a szervezőknek a nagyszerű élményekért!

gj