Az ígért 10 ezer adag vakcina helyett csak 2 ezer

2018. február 5., 19:03 , 890. szám

Nem érkezett meg Kárpátaljára az a 10 ezer adag kanyaró elleni oltóanyag, amelyet korábban az ukrán egészségügyi minisztérium ígért a megyének. A Zakarpattya Online úgy tudja, a 10 ezer adag vakcina helyett már csupán kétezret szándékoznak kiutalni Kárpátaljának.

A megyében jelentősen csökkent a kanyarós megbetegedések száma február első napjaiban. Míg januárban az egészségügyi intézmények 40-45 újabb megbetegedésről számoltak be naponta, jelenleg az új esetek száma már csak 20-25 – tájékoztatta a portált a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció sajtószolgálata.

Kárpátalja valamennyi járásában folyik az oltás azzal az oltóanyaggal, amelyet Magyarországtól kapott humanitárius segélyként a régió. Ugyanakkor a megye nem kapta meg az Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma által ígért 10 ezer adag vakcinát, sőt a módosított tervek értelmében csupán kétezer adagot utalnak ki Kárpátaljának – értesült a Zakarpattya Online. Jelenleg az sem ismert, hogy mikor érkezik meg a szóban forgó 2000 adag oltóanyag – írja a portál.

A Zakarpattya Online emlékeztet, hogy a kanyaró és az akut légúti vírusfertőzések miatt jelenleg a megyében a Técsői, a Beregszászi, az Ilosvai és a Rahói járásokban, valamint Técsőn és Munkácson karantén van.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)