Kiemelkedő munkássága elismeréseként Gyémánt Oklevélben részesült Huszti-Kacsur Andrea magyartanár

2019. május 31., 09:11 , 958. szám

Huszti-Kacsur Andrea, a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola magyartanára kiemelkedő munkássága elismeréseként Gyémánt Oklevélben részesült.

Az oklevelet május 25-én adták át a tanárnőnek Budapesten, a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 22. Kárpát-medencei döntőjének megnyitóján. Az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Nyelvtudományi Társaság elismerését azon magyartanárok érdemlik ki, akiknek már 12 diákja jutott ki az említett helyesírási verseny Budapesten megrendezendő Kárpát-medencei döntőjére. Mind ez idáig megyénkben csak Tegze Edit, a Tiszabökényi Általános Iskola tanára vehette át ezt a kitüntetést, ezért hatalmas büszkeség az, hogy megyénkben újabb pedagógus munkásságát ismerték el Gyémánt Oklevéllel.

Huszti-Kacsur Andrea immáron 26 éve a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola kollektívájának tagja. Diákjai számos éve kimagasló eredményeket érnek el mind a megyei, mind az országos, mind pedig a nemzetközi versenyeken. A tanárnő egyike azon pedagógusoknak, akiknek a tanítás nem a munkájukat, hanem a hivatásukat jelenti. Példát mutat tanítványainak, kollégáinak, lelkiismeretessége számos generációt nevelt már fel és biztatott arra, hogy a tanári szakmát válasszák.

VV