Korrupción értek egy miniszterhelyettest

2019. augusztus 15., 20:17

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) munkatársai őrizetbe vették Jurij Hrimcsakot, az Ideiglenesen Megszállt Területek és Országon Belül Lakóhelyüket Elhagyni Kényszerült Személyek Minisztériumának (MinTOT) miniszterhelyettesét, valamint annak segédjét – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Az SZBU tájékoztatása szerint az őrizetbe vett személyek 1,1 millió dollár kenőpénzt követeltek egy vállalkozótól cserébe „állami funkciók ellátására felhatalmazott személyek döntéshozatalának előmozdításáért”.

Jurij Lucenko főügyész a nyomozati eredményekre hivatkozva közölte, Hrimcsak és segédjei azért követeltek pénzt, hogy a Kulturális Minisztérium hivatalnokait és bírákat befolyásoljanak a „megrendelt határozatok elfogadásában”.

Az őrizetbe vételre az összeg egy részének, 480 ezer dollárnak az átvételekor került sor. A nyomozati cselekmények a Legfőbb Ügyészség eljárási felügyelete mellett folytak.

Az ügyészség és a tárca ugyanakkor közölték, hogy Hrimcsak őrizetbe vétele nincs összefüggésben a MinTOT tevékenységével és a miniszterhelyettes hivatali feladatainak ellátásával.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)