Hosszú idő után vesztett ismét a Minaj FC

Labdarúgás

2019. október 9., 08:16 , 976. szám

A 12. fordulóban az alsóházhoz tartozó Hirnik Szport otthonában kapott ki ismét a bajnoki és kupameccseket is beleszámolva 9 mérkőzés óta veretlen Minaj FC az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. Vaszil Kobin csapata egy öngólt követően még a találkozó elején hátrányba került, és hiába támadott többet a vendéglátóknál, még az egyenlítés sem sikerült számára.

Mindez azt jelenti, hogy a 23 pontos Minaj a tabella 5. helyére csúszott vissza, ám hátránya így is csak mindössze 2 pont a 25 ponttal első Obolony Brovari mögött. A következő, 13. játéknapon az Ungvár melletti együttes hazai pályán látja vendégül az ugyancsak 23 ponttal álló Ruh Lviv csapatát.

Ugyancsak lembergi ellenfelük lesz az Ukrán Kupában a minajiaknak a legjobb nyolc közé jutásért lejátszásra kerülő párharcban október 30-án, amikor is az élvonalbeli FK Lviv látogat el a Minaj Arénába.

Érdekesség, hogy a sorozat nyolcaddöntőjében megkapta egymást a végső győzelemre legnagyobb esélyesnek számító Dinamo Kijev és Sahtar Donyeck…

* * *

Ami az ukrán harmadosztályt illeti, itt már a 13. fordulót bonyolították le a hét végén, és az A csoportban szereplő Ungvári FC a 2. helyen álló Polisszja Zsitomir vendégeként ért el bravúros gól nélküli döntetlent.

A bajnokságban a Niva Ternopil vezet 26 ponttal, míg a 16 pontos ungváriak a 7. helyet foglalják el a 11 csapatos mezőnyben. Vaszil Varga együttese a hét végén sorra kerülő 14. fordulóban az FK Kalust látja vendégül.

(felvégi)