Férfi kézilabda-Eb: Tartalékos magyarok, az esélytelenség nyugalmával játszó ukránok

Kézilabda

2020. január 8., 08:44 , 988. szám

Január 9-től 26-ig Svédország, Ausztria és Norvégia ad majd otthont a 24 csapat részvételével zajló férfi kézilabda-Európa-bajnokságnak. A résztvevők között ott lesz a magyar és az ukrán válogatott is.

Az E-csoportba besorolt Magyarországnak mindenképpen bravúrra lesz szüksége a középdöntőbe kerüléshez szükséges első két hely valamelyikének eléréséhez, mivel a komoly játék­erőt képviselő Izland és Oroszország mellett a világ- és olimpiai bajnok Dánia lesz az ellenfele a malmői csoportban.

A Gulyás István vezette válogatott két meghatározó játékosa, Lékai Máté és Bodó Richárd nélkül kénytelen nekivágni a kontinensbajnokságnak, akik sérülés miatt nem tudják vállalni a szereplést.

Az előkészületek során a magyarok 31-26-ra legyőzték Ausztriát, majd az ugyancsak Eb-résztvevő Csehország ellen értek el 27-24 arányú győzelmet (igaz, a csehektől másnap zárt kapus meccsen 31-22-re kikaptak Miklerék).

Az utóbbi években a világeseményekről rendre hiányzó ukrán válogatott a B csoportban kapott helyet, ahol a társrendező Ausztria mellett Csehország és Észak-Macedónia lesznek az ellenfelei.

Szerhij Bebesko csapatának nem sok sikerélménye lehetett a felkészülés során, hiszen a Svájcban rendezett négyes tornán a házigazdáktól 32-22-re, Hollandiától 30-27-re, Tunéziától pedig 34-32-re kapott ki. Mindenesetre az ukrán együttestől is bravúr lenne a nyolcaddöntőbe kerülés.

(tamási)