Mikor bontható fel a munkaszerződés hosszan tartó betegség miatt?

2020. február 22., 09:57 , 994. szám

„Iskolai takarítónő vagyok. Nemrég megbetegedtem, s immár hetek óta nem tudtam bemenni a munkahelyemre dolgozni. Nemrég az orvos elmondta, lezárta a beteglapom és szanatóriumba küld. Nem fognak elbocsátani a munkahelyemről, ha beviszem a beteglapot az igazgatónak, és elmondom, hogy szanatóriumba kell mennem?”

– Az ön kérdésére a választ a Munkatörvénykönyv (Mtk.) rendelkezései alapján tudjuk levezetni. Így az Mtk. 40. cikkelye 1. bekezdésének 5. pontja értelmében határozatlan és határozott idejű munkaszerződést is felmondhat a tulajdonos vagy a meghatalmazottja abban az esetben, ha a munkavállaló négy hónapig megszakítás nélkül hiányzik munkahelyéről ideiglenes munkaképtelenség miatt – nem számítva a terhességi és szülési szabadságot –, hacsak a jogszabályok másként nem rendelkeznek bizonyos megbetegedések esetében a jogszerű hiányzás időtartamáról. Ugyanakkor a munkaképességüket üzemi baleset vagy a foglalkozásból adódó megbetegedés miatt elvesztők megőrzik munkahelyüket (tisztségüket) a munkaképességük visszanyeréséig, vagy a rokkantságuk megállapításáig.

Összefoglalva, amennyiben bemutatja munkaadójának a beteglapot, amelyet mostanság ideiglenes munkaképtelenségi lapként emlegetnek hivatalosan (листок тимчасової непраце­здатності), kötelesek fenntartani az ön munkahelyét. Amennyiben azonban négy hónapon belül – például a szanatóriumi kezelés miatt – nem veszi fel ismét a munkát (legalább néhány napra, mert akkor újraindul a négy hónap számítása), a munkaadójának jogában áll egyoldalúan felbontani a munkaszerződését.

hk