Önálló Környezetvédelmi Minisztérium alakul

2020. május 28., 11:57

A miniszteri kabinet az Energetikai és Környezetvédelmi Minisztériumot Energetikai Minisztériummá keresztelte át, továbbá határozott a Környezetvédelmi és Természeti Erőforrások Minisztériumának létrehozásáról – jelentette az Ekonomicsna Pravda.

„A jelenlegi minisztérium intézményi kapacitása lehetetlenné teszi az állami politika megfelelő szintű alakítását és végrehajtását, valamint a belső egyeztetés elmaradásához és összeférhetetlenséghez vezet” – közölte Okszana Buszlavec, az Energetikai és Környezetvédelmi Minisztérium megbízott vezetője.

Oleh Bondarenko, a parlament környezetpolitikai bizottságának elnöke javasolta, hogy a tárca „energetikai” részét csatolják a Szénipari Minisztériumhoz, amelyet még nem számoltak fel, a Környezetvédelmi Minisztériumot pedig hagyják a már létező tárcában. Javaslatát azzal indokolta, hogy az új Környezetvédelmi Minisztérium létrehozása fél évet venne igénybe, ötletét azonban elvetették. A Környezetvédelmi Minisztérium élére megbízott tárcavezetőt neveznek ki.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)