Győzelemmel mutatkozott be a Minaj FC az élvonalban

Labdarúgás

2020. szeptember 16., 08:07 , 1024. szám

Az első fordulóbeli halasztást követően a második játéknapon bemutatkozhatott végre a Minaj FC az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Az ungvári Avanhard Stadionban lejátszott találkozón a kárpátaljai csapat ellenfele a legutóbbi pontvadászatban az 5. helyen végző FK Olekszandrija volt.

A koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt a nézőtéren mintegy ezerfőnyi szurkoló foglalhatott helyet, akik a 34. percben egy emberként ugorhattak talpra. Kozsanov szögletéből Anton Sinder fejjel szerezte a minajiak első élvonalbeli gólját, ami – mint később kiderült – egyben a győztes találatnak is bizonyult.

Nem sokkal a vége előtt a csereként pályára lépő Danilo Knis akár kettőre is növelhette volna az előnyt, már a kapuson is túljutott, de éles szögből nem sikerült betalálnia. Az Európa-liga-sorozatról csak hajszállal lemaradó olekszandrijai együttes próbálkozott ugyan, de a támadásaikban nem volt elég átütőerő, így a Minaj győzelme megérdemeltnek mondható.

A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörére készülő Dinamo Kijev  nem tartott jó főpróbát a holland AZ elleni szerdai meccs előtt, mivel hazai környezetben gól nélküli döntetlenre végzett a Gyeszna Csernyihiv ellen.

További eredmények: SZK Dnyipro–Olimpik Donyeck 1-3, Kolosz Kovalivka–FK Lviv 4-0, Zorja Luhanszk–FK Mariupol 0-1, Vorszkla Poltava–Inhulec Petrovo 2-0. A Ruh Lviv–Sahtar Do­nyeck-találkozót később pótolják.

Két fordulót követően a Vorszkla Poltava 6 ponttal vezeti a tabellát.

A következő, 3. fordulóban a Minaj FC az Olimpik Donyeck otthonába látogat szeptember 20-án.

(tamási)