A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének sportnapja Beregszászban

Olvasói levél

2020. október 8., 09:07 , 1028. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete október 3-án, szombaton rendezte meg idei második sportnapját, Beregszászban. Mivel a jelenlegi körülmények miatt nem lehetett zárt helyiségben programokat szervezni ilyen nagy létszámban, ezért a beregszászi Barátság stadionban voltunk.

Mikor már mindenki megérkezett a helyszínre, az egész napot egy közös imával kezdtük. Ezután a csapatok kialakítása következett, ahol 5 csapatkapitány választotta ki a játékosokat, és kezdődött is a megmérettetés. A versenyszámok nagyon sokszínűek, érdekesek és szórakoztatóak voltak.

Zsákban futással kezdtünk, majd volt még kosárba dobás, talicskázás, dekázás, és még sok más feladat. Ezekben az tetszett a legjobban, hogy nem csak nagyobban vehettek részt rajtuk, hanem minden korosztálynak fontos szerepe volt a játékokban. Végül szoros versenyben a piros csapat szerezte a legtöbb pontot, de szerintem minden csapat győztesként érezhette magát, hiszen nagyon élvezetes volt a játék.

A verseny után minden család ajándékban részesült az egyesülettől, ami egy focilabdát, egy twistert és egy bokán pörgő játékot tartalmazott. Babják Zoltánt, Beregszász polgármesterét is köszönhettük körünkben a nyereményosztásnál. Sőt, a gyerekek nagy doboz édességet is kaptak tőle.

A programhoz egy jól kiérdemelt ebéd is tartozott. Minden család külön pizzákat kapott. Ezután még 2 KMNE-s tortával is megvendégeltek bennünket.

Nagycsaládos kamaszként elmondhatom magamról, hogy nagyon tetszett ez az együtt töltött nap, jók voltak a programok, szuper volt a közösség, a helyszín is teljesen megfelelő volt. Sok szép élményt szereztem, és remélem, hogy jövőre is sor kerül a rendezvényre!

Köszönet a megvalósulásért Magyarország Kormányának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Tarpai Julianna
résztvevő