Potápi: Úgy lehet visszatérni a normális élethez, ha beoltatjuk magunkat

2021. március 17., 11:30 , 1049. szám

Csak úgy lehet visszatérni a normális közösségi élethez, ha regisztrálunk, majd beoltatjuk magunkat – üzente a vajdasági és a magyarországi embereknek is Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára múlt pénteken Topolyán. A politikus az államtitkárság ajándékaként sportszercsomagokat vitt két vajdasági településre, s vajdasági körútjának minden állomásán a vakcináció fontosságáról beszélt.

Potápi Árpád János emellett látogatásának gyakorlati célját is ismertette. A Nemzetpolitikai Államtitkárság több mint 1500, a Kárpát-medencében magyar gyerekeket nevelő általános és középiskolának adományoz egyenként mintegy százezer forint értékű sportszereket. A Vajdaságban múlt pénteken egy gunarasi és egy bácskossuthfalvi általános iskola kapott sporteszközöket. A politikus elmondta: az a cél, hogy erősítsék a fiatalságot, támogassák az egészséges életmódra nevelést, valamint a közösségformálást.

Potápi Árpád János az eseményt követően az MTI-nek elmondta: 2021 a nemzeti újrakezdés éve, ezen belül pedig az államtitkárság úgy döntött, hogy a hónapoknak további tematikát ad. Így a január a sport, a február a gyermekegészség, a március pedig a közösségek hónapja lett.

„Ez talán azért is van így, mert március 15. kiemelkedő eseménye ennek a hónapnak” – magyarázta az államtitkár, majd hozzátette: a nemzeti ünnepek erősítik a magyar nemzeti közösséget.

„Úgy gondoljuk azonban, hogy a közösségépítés szempontjából és a nemzetpolitika szempontjából is egyre inkább kiemelkedik a sport mint közösségépítő és nemzetformáló erő.”

(MTI/Kárpátalja)