Az MFA történelmi győzelmét egykori edzője emlékének szenteli

Labdarúgás

2021. július 26., 13:15

A Munkács Futball Akadémia (MFA) a Második Liga 2021˜–2022-es szezonjának nyitómérkőzésén történelmi győzelmet aratott az FC Csernyihiv ellen.

A mérkőzés egyetlen gólját Makszim Hirnij, az MFA támadója szerezte Petro Luciv közreműködésével. Előtte a csapatnak két lehetősége is volt, hogy bevegye Olekszandr Roscsinszkij kapuját, de az egyikben Nazar Hricak nem érte el a labdát, a másikban pedig a Csernyihiv védőjének az utolsó pillanatban sikerült mentenie Szerhij Szten elől.

A vendégcsapat, bár többet birtokolta a labdát, nem tudta gólra váltani a lehetőségeit. Ebben nagy szerepe volt a kapusunk, Olekszandr Csernyatinszkij megbízható játékának, aki több nagyszerű védéssel hárította el a veszélyt, valamint a védők összehangolt csapatmunkájának a védekezésben. A vendéglátók a találat után a masszív védekezésből indított gyors kontrák taktikáját választották, és többször is meglepték a vendégcsapatot, melynek időnként szinte minden mezőnyjátékosa a Munkács térfelén tartózkodott, szerencsére eredménytelenül, hiszen az MFA előnyét a mérkőzés végéig meg tudta őrizni.

A csapat ezt a győzelmet egykori mentora, Viktor Rjasko emlékére ajánlotta fel, aki tavaly egy tragikus autóbalesetben vesztette életét. Egyben ez a mérkőzés nagyszerű fordulópontja annak a 25 éves időszaknak, amely Munkácson professzionális futball nélkül telt el. 

Gratulálunk az MFA győzelméhez. Csak így tovább!

 

Munkács–Csernyihiv – 1:0 (1:0)

Gól: Hirnij, 20 perc

A csapatok összeállítása: 

Munkács: Csernyatinszkij, Hirnij, Hricák (Bundás 30, Dobrjánszkij 81), Hrihorascsuk, Oberman, Vovkun (Volkov 57), Luciv V. (k)., Szteny, Luciv P., Sztepancsuk, Halász.

Tartalék: Dehtjar, Klimkovszkij, Tracsuk Viktor, Tracsuk Vitalij.

Edző: Sumszkij Vitalij

FC Csernyihiv: Roscsinszkij, Borscs (k), Romancsenko, Zencsenko, Porohnya, Bibik (Sumilo 46), Mironenko (Kohanovszkij 85), Szerdjuk (Makarenko 46), Lazarenko (Szamojlenko 46), Mentej, Csausz (Litvinenko 76).

Tartalék: Sharaj, Lakejenko, Krivoborodenko, Vereszockij

Edző: Csornij Valerij