Gyerekzsivaj a Tisza-parton

Halábori gyermeknap

2010. augusztus 13., 10:00 , 500. szám

Életünk értelme, szemünk fénye, jövőnk – a gyermek. Ennek a gondolatnak a jegyében munkálkodva szervezte meg Kádár Szilvia, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Halábori Alapszervezetének elnöke segítőivel az elmúlt vasárnap a negyedik halábori gyereknapot.

A hivatalos megnyitón Kádár Szilvia köszöntötte a gyerekeket és a szülőket, valamint a rendezvény támogatóit, hisz ők voltak azok, akik válsággal terhelt világunkban is fontosnak tartották a gyerekek önfeledt szórakozását. A gyermeknap főtámogatója a Szülőföld Alapnál nyertes pályázatának köszönhetően a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete volt, melynek elnöke, Sin József is köszöntötte a gyerekeket, és elismerően szólt a helyszín kiválasztásáról és a szervezésről.

A megnyitót követően a helyi gyerekek vehették birtokba a színpadot, akik közül sokan szavaltak, énekeltek és tréfás jeleneteket adtak elő. Nagy sikert arattak az ügyességi vetélkedők, sok érdeklődőt vonzott a rajzverseny, mások aprópénzeket kerestek egy tál búzában, volt fagylalt- és lekvároskenyér-evő verseny, zsákban és összekötött lábbal ugrálás és sok más ötletes játék. A focipályán a helyi gyerekek a gutiakat próbálták kispályás labdarúgásban legyőzni, de ez ezúttal nem sikerült: a Sin József által felajánlott kupát és futballabdát a négy gólt szerző Nagy Barbara, a gutiak csapatkapitánya vehette át. Fájdalomdíjként a halábori csapatnak szintén egy labda és nyalóka jutott, viszont különdíjas lett legügyesebb és legfiatalabb játékosuk, Orbán Dani. A színpadon bemutatta tudását a Szatmári Viola által felkészített mezőgecsei tánccsoport, amely fergeteges magyar táncokat adott elő. Üdítő, keksz, szendvics és fagylalt minden gyereknek jutott, akik láthatóan jól érezték magukat a számukra szervezett rendezvényen. Végül a gyermeknapon részt vevő összes gyerek kapott ajándékokat. Színesítette a rendezvényt a Tisza-parton zenélő Beregszász Dixieland Band kiváló muzsikája is.

Badó Zsolt