Másfél tucat kárpátaljai iskola és óvoda kapott generátort német és osztrák jótevőktől

2023. január 7., 09:03

Az ungvári oktatási intézmények Németországból, a Nagybocskói kistérségben lévők pedig Ausztriából kaptak generátorokat.

Mint arról az Ungvári Városi Tanács oldalán beszámoltak, generátorokat vásároltak és hoztak jótevők a németországi Fürth városból az ungvári oktatási intézmények számára.

„A napokban a német partnerek által vásárolt első 10 generátort Ungvárra szállították a Nehemia civil szervezethez. December 4-én több oktatási intézménynek is átadták a generátorokat. Akkor a 8. számú iskola, a Presztízs elemi iskola, a 8., a 26. és a 42. számú óvoda kapott. Néhány napon belül megkapja a generátorokat a 2., a 7., a 9. és a 12. számú iskola, valamint a 36. számú óvoda is” – áll a bejegyzésben.

A Nehemia civil szervezet vezetője, Tetyana Macsabeli elmondta, hogy további 10 különböző teljesítményű generátort terveznek hozni, amelyek egy részét családi típusú gyermekotthonoknak adják.

A Nagybocskói Községi Tanács honlapján megjegyzik, hogy a közösség generátorokat, gyógyszereket és élelmiszereket kapott a Highway 2 Help osztrák önkéntes szervezettől az óvodák és a belső menekültek kompakt lakóhelyei számára.

„Generátorokat, gyógyszereket és élelmiszereket vásároltak az osztrák lakosságtól befolyt adományokból Wolfgang Grienauer, a Highway 2 help Vienna (Ausztria) szervezet vezetőjének közreműködésével, és azok a következő intézményekbe kerültek: Nagybocskói 3. Számú Óvoda ‒ 2,8 kW teljesítményű; 6. számú óvoda ‒ 2,8 kW teljesítményű; Lonkai (Luh) Óvoda ‒ 7,5 kW teljesítményű; Gyertyánligeti (Kobilecka Poljana) 2. Számú Óvoda ‒ 7,5 kW teljesítményű; Nagybocskói Líceum – 15 kW teljesítményű generátor” – olvasható a községi tanács tájékoztatójában.

(mukachevo.net/RV)