Mikor rúgja ki végre Gajdos a nasásokat a városházáról?!

Szerzodtél, nem szerzodtél - ugyanazt kapod

2010. április 9., 10:00 , 482. szám

A kérdéseket lehetne folytatni tovább azzal, mikor mond le Revák István a megyei adminisztrációban betöltött helyéről, mikor mond le Erdélyi Károly a beregszászi járási adminisztráció elnökhelyettesi posztjáról stb.

A kérdések azért merültek fel, mert a Gajdos-híradó - hivatalos néven a "zöld"KISZó - megint azzal támadja a KMKSZ-t, hogy az még mindig nasás és nem határolódik el az előző hatalomtól.

Már többször kifejtettük, hogy az UMDSZ pont olyan mértékben van szövetségi viszonyban a Baloga-csapattal a 2006-ban választott testületekben, mint a KMKSZ. Az árnyalatnyi különbségeket az adja, hogy a KMKSZ valamivel több szavazatott kapott. Ha az UMDSZ mindenáron el akart volna határolódni, ezt megtehette volna megyei szinten, a Beregszászi járásban (ahol azért lett két alelnöke a járási tanácsnak, hogy az UMDSZ is pozícióhoz jusson), és különösen megtehette volna Beregszászban, ahol Gajdos polgármester révén ők a hatalom.

Most az az apropó, hogy mégis változtatnak a felvételizés rendjén, ami az UMDSZ nagy diadalaként és a KMKSZ kudarcaként van beállítva. Merthogy jól szerződött Gajdos Janukovicsal.

Ha elolvassuk az oktatási miniszter rendeletét arról, milyen nyelven lehet felvételizni, azt látjuk, hogy szerepel ott a krími tatár, moldáv, lengyel is, pedig ezeknek a nemzetiségeknek a képviselői nem írtak alá semmilyen szerződést Janukovicsal.

Nincs viszont szó a rendeletben arról, hogy az ukrán nyelv- és irodalomteszteket hozzá kellene igazítani a nemzetiségi iskolák tanterveihez. A KMKSZ már írt ebben az ügyben Tabacsnyiknak, a szerződő UMDSZ még nem, vagy ha igen, szégyellik, hogy szerződő és nem szerződő szervezeteknek ugyanaz jár válaszul! reflex