Vállalkozásfejlesztési szeminárium Beregszászban

A diákok is bekapcsolódhattak

2008. február 29., 09:00 , 372. szám

Ukrajnai és magyarországi határ menti vállalkozásfejlesztési együttműködés a kis- és középvállalkozások fejlesztésére, együttműködésére címmel szervezett szemináriumsorozat vette kezdetét múlt csütörtökön Beregszászban. A rendezvény lebonyolítója a Kárpátinform Információs Szaktanácsadó és Regionális Fejlesztési Központ, védnökei pedig a Beregszászi Járási Tanács és a járási közigazgatási hivatal.

A szemináriumsorozat, melynek a Beregszászi Járási Tanács épülete ad otthont, s melyen a hazai szakemberek mellett magyarországi előadók is részt vesznek, három részből áll. A múlt csütörtökön és pénteken megrendezett első blokk a kis- és középvállalkozások létrehozásával és működtetésével kapcsolatos általános tudnivalókkal foglalkozott - tájékoztatta lapunkat Csizmár Sarolta, a Kárpátinform irodavezetője. A következő, február 26-27-i foglalkozások a turizmus témakörét járják majd körül. Végül a március 13-14-én megrendezésre kerülő harmadik blokk középpontjában a mezőgazdasági vállalkozások állnak majd. A szemináriumokat két részre osztották a szervezők. Az első napon hangzottak-hangzanak el az adott témára vonatkozó elméleti előadások, míg a második napon helyi vállalkozásokat ismerhetnek meg a résztvevők.

A szervezők természetesen elsősorban a kis- és középvállalkozókat célozták meg a rendezvénysorozattal, rajtuk kívül azonban meghívást kaptak az eseményre a régió önkormányzati vezetői - hiszen ők is érdekeltek falvaik fejlesztésében - , s szívesen látták-látják a helyi társadalmi szervezetek képviselőit, amennyiben e szervezetek is vállalkozásoknak tekinthetők bizonyos értelemben. Végül bekapcsolódhattak a rendezvénybe a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola diákjai is, hiszen ők a jövő vállalkozói - jelezte Csizmár Sarolta.

A megnyitón jelen volt Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke és Vlagyiszlav Hoblik, a járási közigazgatási hivatal elnökének helyettese.

A rendezvényt az EuroClip - EuroKapocs Közalapítvány támogatta.

pszv