Teleház és hittanterem-felújítás a Schmitt-adományból

Nagybégány

2013. január 11., 01:00 , 626. szám

A közelmúltban Schmitt Pál, Magyarország volt köztársasági elnöke a Verecke Alapítvány segítségével jelentős anyagi támogatásban részesítette Kárpátalja magyar oktatási, egyházi és kulturális intézményeit. A nagylelkű és nemes adomány a KMKSZ, illetve annak elnöke, Kovács Miklós tevőleges közreműködésével jutott el az érintettekhez.

Az egyik kedvezményezett a beregszászi járási Nagybégány, ahol a Schmitt-adomány révén január 2-án teleházzal gazdagodott a községi könyvtár. A teleház létrehozásának gondolatát korábban Szimcsera János, a KMKSZ Nagybégányi Alapszervezetének elnöke kezdeményezte, mely most ezen adományból végre megvalósulhatott. Az értékes számítástechnikai felszerelést Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke adta át Szimcsera János társaságában Jászter Natália községi könyvtárosnak. A közeljövőben sor kerül majd az internet bekötésére is. „Nagyon örülünk annak, hogy korszerű teleházzal gazdagodott könyvtárunk – mondja Szimcsera János. – Ha az internet bevezetésére is sor kerül, minden feltétel adott lesz a látogatók igényeinek kielégítésére, a nyomtatott és az elektronikus információk jól kiegészítik majd egymást.”

Schmitt Pál adományából emellett kisebb összeg jutott még a görögkatolikus hittanterem felújítási költségeire is. A kapott összegből szigetelőanyagokat vásároltak.

F.Zs.